Loop je vast door veranderingen en/of (levens)vragen? Kom je hier alleen of met mensen in de directe omgeving niet meer uit? Dan biedt psychosociale begeleiding/counseling uitkomst. Ik begeleid mensen als ze uit balans gaan raken of zijn geraakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

In de huidige maatschappij neemt de kans om jezelf te verliezen toe. De werkvloer is een veel voorkomende plek om uit balans te raken. Als de hoeveelheid werk en de tijd waarin het af moet zijn (belasting) groter is dan wat je aankunt (belastbaarheid), is er sprake van werkdruk. Dit kan leiden tot stress. Je krijgt minder plezier in je werk, schuift werkzaamheden voor je uit of hebt de neiging om werk af te raffelen.

Ook relaties, bepaalde veranderingen in je leven en het combineren van werk en gezin kunnen flink wat spanning opleveren.

Stress heeft invloed op jouw gezondheid. Je kunt lichamelijke klachten krijgen, zoals hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, hartkloppingen, hyperventilatie, misselijkheid, vermoeidheid en haaruitval. Het kan ook invloed hebben op je geestelijk welzijn. Je kunt door stress overspannen raken of een burn-out krijgen.

Door eigen keuzes kan de balansverstoring worden vergroot. Geen nee durven zeggen, komt vaak voor. Bijvoorbeeld omdat je bang bent je baan te verliezen of door een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Zorgen maken over werk dat nog gaat komen, kan ook een oorzaak zijn. Net als het denken voor iemand anders.

Door inzicht te krijgen in je eigen balansverstoringen, en vervolgens te leren relativeren en bewust te worden van de eigen gedachten en gevoelens, kun je voorkomen dat je uit evenwicht raakt. Hiervoor is het goed om met iemand te praten die niet emotioneel betrokken is. Je partner, familie of vrienden zijn dit wel en weten zich soms geen raad met de ontstane situatie. Want achter jouw verhaal zit vaak weer een ander verhaal.
Ik kijk met een zekere afstand naar jouw leven. Ik ben objectief, eerlijk en helder en bespreek met jou vooral praktische oplossingen. Zo zoeken we samen naar een nieuw evenwicht in jouw leven.

Vragen? Neem gerust contact met mij op.

Contact

Stuur mij een email en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.